Ortopedi & Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tolga Tüzüner | Kalça ve Diz Protezi, Spor Travmatolojisi, Kırık & Çıkık , Kemik Erimesi, Artroskopi

Pts-Cuma: 09:00 - 19:00

Robotik Destekli Kalça Protezi

robotikkalca

Robotik Destekli Kalça Protezi Nedir?

Kalça protezi, kalça ekleminin hastalıklı kısımlarının çıkarıldığı ve yapay yeni parçalarla değiştirildiği cerrahi bir prosedürdür. Kalça soketini değiştirmek için metal bir kap ve kalçayı bacağa bağlamak için metal bir femoral gövde kullanılır. Robotik yardımlı kalça protezi için uygun adaylar olarak kabul edilen hastalar için, SOS ortopedik cerrahlar, cerrahi alanın üç boyutlu bir modelini oluşturmak için hasarlı kalçanın bilgisayarlı tomografi (BT) taramasını kullanır.

Ameliyat sırasında, cerrahi robot BT taraması tarafından sağlanan bilgileri yorumlar ve cerraha implant noktasını hazırlama ve kalça implantını yerleştirme konusunda rehberlik eder. Robotik destekli prosedürün temel avantajları doğruluk ve kesinliktir. Kalça implantlarının doğru hizalanması ve konumlandırılması, kalça protezi prosedürlerinde kritik faktörlerdir. Cerrahi robot, kalça protezi için stabil bir ortam ve cerrahın optimum implantasyon için kullanabileceği hasarlı kalça hakkında net, doğru bilgi sağlar.

Ek olarak, cerrahi robotun yazılımı, cerrahın çalıştığı ayrıntılı bir “zarfı” eşler ve bu zarfın dışında herhangi bir harekete izin vermez, böylece çevredeki dokuya zarar verme potansiyelini en aza indirir.

Robotik Destekli Kalça Protezi’nin Faydaları

Robotik destekli cerrahinin hassasiyeti şunları sağlar;

  • Ameliyattan sonra daha doğal bir his veren daha doğru implant konumlandırma
  • Geliştirilmiş güvenlik ve bitişik dokulara daha az yaralanma riski
  • Küçük kesiler
  • Daha iyi uzun vadeli fonksiyon potansiyeli

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *