Kemik kırıklıkları genç hastalarda genellikle travma sonrası oluşurken ileri yaştaki hastalar için genellikle kemik erimesine bağlı olarak ortaya çıkar. Genç hastalarda kemik kırıkları genellikle daha kolay tedavi edilirken 65 yaş üstündeki hastalar için kırık durumları hayati tehlike barındırabilir. Kemik kırıkları kapalı kırık ve açık kırık olarak iki farklı türdedir.
Kırık tedavisi hastanın yaşı, kırığın meydana geldiği bölge ve kırığın şiddetine göre farklılık gösterebilir. Kırık tedavisi alçılama ile yapılabileceği gibi, hastanın ve kırığın durumuna bağlı olarak doktor tarafından farklı tedavi yöntemleri de uygulanabilir.
Çıkık travma, kemik erimesi, ani ve ters hareketler nedeniyle meydana gelebilir. Bununla birlikte vücuttaki çıkıklar doğuştan nedenlerle ya da kronik hastalıklara bağlı olarak da gelişebilir.
Çıkık Tedavisi Nasıl Yapılır?
Çıkık tedavisi için hastanın yaşına ve çıkık bölgesine bağlı olarak farklı yöntemler uygulanabilir. Çıkığın eklem sağlığına zarar verdiği durumlarda cerrahi müdahaleye başvurulması gerekir. Eklem içindeki bağ ve sinirlerin tahribatını engellemek için çıkık tedavisinin doğru şekilde yapılması gerekir.